Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Voormalig Efteling-directeur Bart de Boer moet Tilburgse kermis uit het slop trekken

30-04-2015, 16.20 uur

Bart de Boer, voormalig directeur van de Efteling, gaat meedenken over de toekomst van de Tilburgse kermis. Hij moet ervoor zorgen dat de kermis de komende jaren populairder wordt. De afgelopen edities namen zowel de bezoekersaantallen als de opbrengsten af.

"Een strategische visie is noodzakelijk om de Tilburgse kermis toekomstbestendig te maken", schrijft de gemeente Tilburg in een persbericht. Bart de Boer, die wordt aangeprezen als "leisure-expert", adviseert de organisatie. "De input die ik verzamel dient als basis voor de strategische visie", zegt de oud-topman van de Efteling. Hij ziet zijn taak als "een mooie, uitdagende klus".

Er is een sterkte-zwakteanalyse opgesteld met drie punten waarin de kermis zich kan onderscheiden: het binnenhalen van mooiere attracties, het verhogen van de 'beleving' - bijvoorbeeld door de stad aan te kleden - en het verbeteren van de gastvrijheid en klantgerichtheid op het kermisterrein. Ook de prijs-kwaliteitverhouding moet beter.

Wethouder Erik de Ridder is blij met de komst van De Boer. "De Tilburgse kermis is een prachtig evenement, maar het kan en moet beter. Bart de Boer is de juiste persoon om dit ter hand te nemen."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be