Attractiepark Toverland

Grote verdwijntruc: door Toverland gesponsorde goochelshow van de buis gehaald

29-04-2015, 20.10 uur | Reacties

Een grote vrijdagavondshow op SBS6, gesponsord door attractiepark Toverland, wordt per direct van de buis gehaald. Vanwege tegenvallende kijkcijfers stopt de tv-zender per direct met It's a Kind of Magic.

Toverland was de hoofdsponsor van het programma, dat in het teken stond van goochelen en illusies. Afgelopen vrijdag trok de show slechts 360.000 kijkers. Naar concurrenten NPO 1 en RTL 4 keken op dat tijdstip respectievelijk ruim 1,3 miljoen en 1,5 miljoen Nederlanders.


ZIE OOK: Tv-uitzending met Toverland geschrapt na opschudding over presentator

"Natuurlijk balen we ervan", vertelt een woordvoerder van het Limburgse pretpark aan Looopings. "Vooral omdat het programma zo goed bij ons imago paste." Er zijn ook opnames in Toverland gemaakt, die eigenlijk aanstaande vrijdag uitgezonden zouden worden. Zo heeft illusionist Steve Carlin een ontsnappingspoging gedaan bij de houten achtbaan Troy.

Waarschijnlijk wordt It's a Kind of Magic later alsnog op een ander tijdstip vertoond. Wat dat betekent voor de deal met Toverland is nog niet duidelijk. "We zijn nu met SBS in onderhandeling om te bekijken hoe we dit gaan oplossen. Voor ons is het van belang dat we de aandacht krijgen waarvoor we betaald hebben." Komende vrijdagavond zendt SBS 6 de film Harry Potter and the Goblet of Fire uit.

Eerder zei een voorlichter van Toverland over de sponsoring: "Hiermee kunnen we heel het land laten zien dat we terecht verkozen zijn tot beste attractiepark van Nederland. We zijn trots op deze mooie samenwerking."

Reacties