Phantasialand

'Beste nieuwe attractie van Europa' in de problemen

29-04-2015, 21.49 uur | ReactiesFoto: Phantafriends

De nieuwste aanwinst van Phantasialand blijft een zorgenkindje. Waterbaan Chiapas kampt al enkele weken met technische gebreken. Onder andere het beugelsysteem functioneert niet naar wens. Veel beugels gaan na een ritje niet meer automatisch open, andere beugels zijn helemaal kapot.

Die plaatsen blijven noodgedwongen leeg, waardoor de wachttijd al snel oploopt tot ruim een uur. Men zoekt naar een oplossing. In de wachtrij hangen al briefjes waarop wordt uitgelegd dat de capaciteit vanwege onderhoudswerkzaamheden niet volledig benut kan worden. De beugels werden speciaal voor Phantasialand ontwikkeld door de Zwitserse attractiebouwer Intamin.


ZIE OOK: Waar wacht Phantasialand op? Nieuwe attractie nog steeds gesloten

En het blijft niet bij defecte beugels. Tijdens de verschillende afdalingen komt er tegenwoordig veel meer water in de boten terecht dan de bedoeling is. Medewerkers staan daarom steeds met een speciale waterstofzuiger klaar in het station om de bakjes weer droog te maken.

Kort na de opening in 2014 werd Chiapas ook geteisterd door technische storingen. De waterbaan is deze week nog uitgeroepen tot 'beste nieuwe attractie van Europa' tijdens de uitreiking van de Diamond Theme Park Awards.ZIE OOK: Kinderziektes plagen nieuwe achtbanen Phantasialand

Reacties