Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Rouwende Efteling-zwaan Koosje krijgt nieuw vriendinnetje

24-04-2015, 16.02 uur

Een kleine pleister op de wonde voor de rouwende Efteing-zwaan Koosje. De vogel, die in februari in het nieuws kwam omdat hij last zou hebben van liefdesverdriet, krijgt gezelschap van een nieuwe vrouwtjeszwaan. Ze heeft de naam Kaatje gekregen. Vandaag leerden de twee elkaar kennen.

Koosje werd wereldberoemd nadat Looopings beschreef hoe het arme beest dagenlang vertoefde naast een prullenbak, kijkend naar zijn eigen reflectie. In de weerspiegeling zou de zwaan zijn gestorven vriendinnetje Keesje denken te zien. Heel Nederland leefde mee met het ongelukkige dier.

Of Koosje en Kaatje smoorverliefd worden, valt nog te bezien. Zwanen zijn monogaam: een koppeltje blijft normaal gesproken een heel leven lang bij elkaar.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be