Phantasialand

Nieuwe achtbaan Phantasialand: meerdere lanceringen, meer dan 100 kilometer per uur

23-04-2015, 09:48 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

De nieuwe achtbaan van Phantasialand krijgt meerdere lanceringen, waarvan er minstens één meer dan 100 kilometer per uur gaat. Dat blijkt uit een teaserfilmpje waarin het Duitse pretpark de mysterieuze rollercoaster Taron voor het eerst officieel aankondigt.

Taron wordt gepresenteerd als "Europa's snelste multi-launch-coaster". Nu is dat nog achtbaan Helix in het Zweedse pretpark Liseberg, met een topsnelheid van 100 kilometer per uur. De video bestaat uit duistere beelden van een middeleeuws stadje met epische muziek op de achtergrond. Als het logo van de attractie verschijnt, klinkt donder en bliksem.


ZIE OOK: 'Coasternerds' ontwierpen Zweedse topachtbaan

Phantasialand heeft de afgelopen maanden nauwelijks informatie over het project naar buiten gebracht. Toch kwamen in februari hardnekkige geruchten op straat te liggen over een katapultcoaster met speciale effecten. Die lijken nu te kloppen. Ook de naam lekte al uit.

De spectaculaire lanceerachtbaan komt te liggen in het nieuwe themagebied Klugheim, in het verlengde van het bestaande themadeel Mystery. Een openingsdatum wordt nog nergens genoemd, maar het is aannemelijk dat de attractie opent in het voorjaar van 2016.ZIE OOK: Nieuwe attractie Phantasialand gaat Taron heten

Reacties