Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Meer evenementen in Walibi Holland: pretpark vaker tot 's avonds laat open

22-04-2015, 08.48 uur

Dankzij een nieuwe vergunning mag Walibi Holland voortaan dertig dagen per jaar tot 's avonds laat geopend zijn. Het attractiepark hoeft dan pas om 23.00 uur te sluiten. Nu is dat nog toegestaan op achttien dagen.

Bezwaren van omwonenden en omliggende gemeenten zijn gisteren door de rechter afgewezen. Zij hadden tegen de omgevingsvergunning geprotesteerd omdat ze bang waren voor meer verkeershinder en geluidsoverlast. De directie van Walibi hield juist vol dat de nieuwe vergunning een verbetering is, onder meer omdat er een geluidsnorm in is opgenomen.

De uitspraak van de rechter houdt ook in dat er voortaan op twaalf dagen per jaar luidruchtige muziekfestivals gehouden mogen worden op het terrein naast het pretpark, zoals Lowlands en Defqon.1. In totaal komt het aantal dagen met een grootschalig evenement op 42.

Of de beslissing ook betekent dat de populaire Halloween Fright Nights uitgebreid zullen worden, valt nog te bezien. Een woordvoerster vertelde eerder dat het verlengen van het horrorfeest geen garantie is voor succes. "Veel mensen moeten doordeweeks naar school en naar hun werk. Op zulke dagen zullen ze dus niet tot 23.00 uur in het park blijven."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be