Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling is bijzondere vogel kwijt: 'Misschien zit-ie wel in Den Bosch'

21-04-2015, 23.41 uur

De Efteling is driftig op zoek naar een ontsnapte vogel. Uit de dierenshow Raveleijn verdween onlangs een tropische ibis, maar het attractiepark heeft geen idee waar het beest zich bevindt. "Mochten mensen de ibis spotten dan kunnen zij de Efteling bellen", zegt een woordvoerster.

Mogelijk paradeert de weggevlogen vogel momenteel door de binnenstad van Den Bosch. Daar werd afgelopen weekend een verdwaalde ibis gespot. Niemand lijkt te weten waar het dier vandaan komt. Een woordvoerster van de Efteling heeft haar twijfels. "De afstand Kaatsheuvel naar Den Bosch is eigenlijk te ver voor deze tropische vogel", vertelt ze aan Omroep Brabant.

Maar dat Raveleijn een ibis mist, staat volgens haar buiten kijf. De vogelsoort, die oorspronkelijk uit Egypte komt, symboliseert in de Efteling-show de goede afloop van het verhaal. Het pretpark beschikt over veertien ibissen. Elke voorstelling treden er zeven op.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be