Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stopt per direct met webshop

21-04-2015, 13.11 uur

Het online bestellen van Efteling-souvenirs is kennelijk toch niet zo populair als werd gedacht. Het attractiepark stopt per direct met de Efteling Webshop. Vanmiddag gaat de bekende internetwinkel dicht. Dan is het niet meer mogelijk om nieuwe bestellingen te plaatsen.

Ook het retourneren of ruilen van bestaande aankopen kan na vandaag niet meer. "Vanaf 21 april einde middag gaan wij stoppen met onze webshop", staat in een korte verklaring op de site. Wie Efteling-producten wil kopen, wordt doorverwezen naar de souvenirwinkels in het pretpark.

Daarnaast zijn in de winkels van Prénatal en Top1Toys respectievelijk spullen van Jokie en Sprookjesboom te koop. Ook webwinkel bol.com heeft nog Efteling-speelgoed in de aanbieding.

De Efteling Webshop bestaat al sinds 2004. In juni 2012 werd de winkel vernieuwd. Voormalig directeur Bart de Boer zei toen: "Uiteraard horen snelle levertijden en een gemakkelijke én gratis retourneerservice bij de kwaliteit die de Efteling nastreeft, tevens dragen ze bij aan onze wens om de specifieke Efteling-beleving ook bij de mensen thuis te kunnen brengen."

Het assortiment van de shop werd afgelopen zomer al flink teruggebracht. Zo verdwenen tientallen producten van mascotte Pardoes onaangekondigd van de site.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be