Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Geen kijkers voor Efteling-programma's op nieuwe zender

22-04-2015, 18.18 uur

De beslissing om de televisieprogramma's van de Efteling te verhuizen van RTL 8 naar Nickelodeon is vooralsnog geen succes. De tv-shows van het attractiepark worden op de kinderzender door vrijwel niemand bekeken.

Naar de meeste uitzendingen keken tot nu toe letterlijk nul mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op vijf van de zeven uitzenddagen werd voor de Efteling-series Sprookjesboom en Jokie geen enkele kijker genoteerd.

Op de twee dagen dat er wel kinderen voor de buis zaten, schommelde het aantal kijkers rond de 5000. Programma's als SpongeBob SquarePants, Get Blake! en George of the Jungle wisten op dezelfde dagen tussen de 60.000 en 90.000 kijkers te trekken.

Sprookjesboom en Jokie zijn sinds vorige week maandag op Nickelodeon te zien. Begin juni komt daar een speciale Efteling-spelshow bij. Eind juli wordt tv-serie Raveleijn herhaald op de zender.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be