Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Wereldprimeur Walibi Belgium geen succes: pretpark stopt met interactieve armbandjes

11-04-2015, 21.11 uur

Walibi Belgium trekt de stekker uit een prestigieus socialmedia-project. Met behulp van speciale armbandjes konden bezoekers automatisch Facebook-updates plaatsen bij het betreden van een attractie. Maar het concept, dat in de zomer van 2012 met veel bombarie werd geïntroduceerd, is geen lang leven beschoren.

Afgelopen jaar bleek de functie al uitgeschakeld. Op bijbehorende beeldschermen bij de attracties stond plotseling geen Facebook-info, maar reclame voor shows en evenementen. Toen leek het nog te gaan om een tijdelijke onderbreking. Dit jaar zijn de schermen echter helemaal uitgeschakeld. Er zijn grote posters overheen geplakt, weet fansite Walibi Band.

Er stonden beeldschermen bij hangende achtbaan Vampire, vrijevaltoren Dalton Terror, waterbaan Flash Back, wildwaterbaan Radja River, boomerang coaster Cobra, mijntreintje Calamity Mine, topspin Buzzsaw en houten achtbaan Weerwolf.

Het pretpark was bij de introductie nog apetrots op het concept, dat "een echte innovatie" werd genoemd. "Walibi Belgium is een pionier binnen de pretparkwereld. Met de wereldprimeur Walibi Connect versterkt het pretpark deze positie", stond in een ronkend persbericht. Het duurde zes maanden om het systeem te ontwikkelen. Dat gebeurde in samenwerking met meerdere externe ict- en marketingbedrijven.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be