Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nickelodeon kaapt tv-programma's Efteling weg bij RTL

09-04-2015, 11.28 uur

De televisieprogramma's van de Efteling zijn niet langer te zien op RTL 8. Tv-shows als Sprookjesboom, Jokie en Raveleijn verhuizen per direct naar concurrent Nickelodeon. Daar zijn de Efteling-producties vanaf maandag 13 april te zien. Er wordt ook een nieuwe spelshow ontwikkeld.

Nickelodeon heeft dat zojuist laten weten. De samenwerking tussen de Efteling en RTL liep eind vorige maand af. Een woordvoerder van het attractiepark is blij met de overstap. "Om de Efteling bij de doelgroep kinderen en families onder de aandacht te brengen, biedt Nickelodeon het juiste totaalpakket", zegt hij.

Nickelodeon maakt samen met de Efteling de nieuwe spelshow 'Erecode', waarin vier teams met kinderen "de eer van hun Rijk verdedigen". Ze kunnen uiteindelijk "Ereburger van de Efteling" worden. Het programma komt vanaf 6 juni elke zaterdagochtend op de buis.

RTL 8 zond de Efteling-programma's uit sinds de start van kinderblok RTL Telekids in 2010. De kijkcijfers waren niet denderend: gemiddeld schakelden er enkele duizenden personen in. Nickelodeon wordt beter bekeken. De kinderzender werkte eerder samen met het pretpark in 2011. Toen was een live-actionserie rond mascotte Pardoes op Nickelodeon te zien.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be