Nieuws

Pretparken gooien attracties dicht vanwege zware lentestorm

31-03-2015, 12.41 uur | Reacties

Pretparken zetten zich schrap voor de eerste flinke lentestorm van het jaar. Daarbij worden windsnelheden van ruim 90 kilometer per uur gehaald. In de Efteling zijn uitkijktoren Pagode en achtbanen Python en Joris en de Draak vanwege zware windstoten voorlopig buiten bedrijf.

Het Limburgse Toverland heeft uit voorzorg vier buitenattracties dichtgegooid. Het gaat om houten achtbaan Troy, draaiende achtbaan Dwervelwind, lanceerachtbaan Booster Bike en het Survival Parcours. Ook de nieuwe bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn is gesloten, maar die attractie kampt al enkele dagen met technische storingen. In verband met het uitgedunde aanbod betalen bezoekers vandaag geen 26 euro maar 16,50 euro voor een kaartje.


ZIE OOK: Nieuwe interactieve bobsleebaan Toverland komend weekend open

De Julianatoren in Apeldoorn zou vandaag open zijn van 10.30 tot 17.00 uur, maar de directie heeft besloten dat de poorten dicht moeten blijven. "De veiligheid van bezoekers kan niet gegarandeerd worden", staat op de website van het familiepark.

Attractiepark Slagharen heeft eveneens last van de storm. Welke attracties daar gesloten zijn, kan een marketeer niet zeggen. Voor Duinrell, Walibi Holland, Hellendoorn en Drievliet begint het nieuwe seizoen komend weekend pas.

Onze oosterburen ondervinden nog veel meer hinder van het weer. De lentestorm is in Duitsland uitgeroepen tot een orkaan, met windstoten van meer dan 150 kilometer per uur. Plopsa's Holiday Park gaat om die reden niet open. In Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland, staat onder meer achtbaan Silver Star stil. Ook Phantasialand houdt verschillende attracties aan de grond.

ZIE OOK: Julianatoren drie weken eerder open dan gepland

Reacties