Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken gooien attracties dicht vanwege zware lentestorm

31-03-2015, 12.41 uur

Pretparken zetten zich schrap voor de eerste flinke lentestorm van het jaar. Daarbij worden windsnelheden van ruim 90 kilometer per uur gehaald. In de Efteling zijn uitkijktoren Pagode en achtbanen Python en Joris en de Draak vanwege zware windstoten voorlopig buiten bedrijf.

Het Limburgse Toverland heeft uit voorzorg vier buitenattracties dichtgegooid. Het gaat om houten achtbaan Troy, draaiende achtbaan Dwervelwind, lanceerachtbaan Booster Bike en het Survival Parcours. Ook de nieuwe bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn is gesloten, maar die attractie kampt al enkele dagen met technische storingen. In verband met het uitgedunde aanbod betalen bezoekers vandaag geen 26 euro maar 16,50 euro voor een kaartje.

De Julianatoren in Apeldoorn zou vandaag open zijn van 10.30 tot 17.00 uur, maar de directie heeft besloten dat de poorten dicht moeten blijven. "De veiligheid van bezoekers kan niet gegarandeerd worden", staat op de website van het familiepark.

Attractiepark Slagharen heeft eveneens last van de storm. Welke attracties daar gesloten zijn, kan een marketeer niet zeggen. Voor Duinrell, Walibi Holland, Hellendoorn en Drievliet begint het nieuwe seizoen komend weekend pas.

Onze oosterburen ondervinden nog veel meer hinder van het weer. De lentestorm is in Duitsland uitgeroepen tot een orkaan, met windstoten van meer dan 150 kilometer per uur. Plopsa's Holiday Park gaat om die reden niet open. In Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland, staat onder meer achtbaan Silver Star stil. Ook Phantasialand houdt verschillende attracties aan de grond.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be