Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Componist Efteling wil muziek in treinen Python

30-03-2015, 21.25 uur

Als het aan de huiscomponist van de Efteling ligt, horen passagiers van de Python binnenkort muziek tijdens een ritje in de achtbaan. Musicus René Merkelbach zou niets liever doen dan het maken van een soundtrack voor de 34 jaar oude rollercoaster.

Dat schrijft hij zelf op Facebook. "Hier zou ik graag nog eens muziek voor schrijven: de Python. En dan met een onride speakersysteem." Merkelbach componeerde eerder muziek voor attracties als Raveleijn, Joris en de Draak, de Piraña en De Vliegende Hollander.

Technisch gezien zouden de treinen van de Python uitgerust kunnen worden met geluidsboxen. Walibi Holland gebruikt dezelfde soorten karretjes mét speakers bij boomerangachtbaan Speed of Sound. Beide rides zijn gebouwd door de Limburgse fabrikant Vekoma.

Maar helaas voor Merkelbach: de kans lijkt klein dat zijn droom binnenkort werkelijkheid wordt. De Efteling stak drie jaar geleden nog een smak geld in nieuwe treinen zonder boxen. Ook de componist zelf relativeert zijn suggestie. "Ik heb mijn kinderen wijsgemaakt dat ik Directeur Muziek van de Efteling ben, maar in het echt ligt het ietsje anders."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be