Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland bevestigt: nieuwe houten achtbaan in 2016

29-03-2015, 19.52 uur

Plopsaland De Panne krijgt er in 2016 een nieuwe houten achtbaan bij. Dat heeft het pretpark zojuist zelf bevestigd door op Facebook het ontvangstbewijs van een bouwaanvraag te tonen. Looopings kon de komst van de woodie in december vorig jaar al melden.

De bouwaanvraag is afgelopen dinsdag verstuurd. Over de fabrikant wordt met geen woord gerept, maar insiders melden dat Plopsa een contract heeft gesloten met de Amerikaanse firma Great Coasters International. Dat is ook de bouwer van Joris en de Draak in de Efteling en Troy in Toverland.

De rollercoaster in Plopsaland wordt aangekleed als een Zwitsers bergdorpje uit de Studio 100-animatieserie Heidi. Daarmee wil het attractiepark voornamelijk Franse bezoekers lokken, vertelde directeur Steve Van den Kerkhof eerder "Het is ongelofelijk hoe het daar aanslaat. Voor ons is Frankrijk toch een groeimarkt."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be