Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Ex-directrice Slagharen: 'Foutieve cijfers niet mijn schuld'

30-03-2015, 13.17 uur

Het is niet de schuld van ex-directrice Angelique Klar dat Attractiepark Slagharen jarenlang foutieve bezoekersaantallen heeft gecommuniceerd. Dat beweert ze althans zelf. De vrouw die van 2009 tot 2014 aan het roer stond van het pretpark, wast haar handen in onschuld.

Slagharen loog jarenlang over de de bezoekerscijfers om gunstiger in de publiciteit te komen. "Toen ik in dienst trad, was het pretpark nog een familiebedrijf", reageert Klar op vragen van Looopings. "De eigenaren vertelden mij in eerste instantie welke cijfers ik moest communiceren", luidt haar verklaring. "Bij een procentuele stijging heb ik gewoon het originele aantal van de familie aangehouden."

Nadat Slagharen in 2012 werd overgenomen door een Spaanse investeerder, verdween de familie uit beeld. "Ik heb daarna nooit meer cijfers genoemd." Toch werd in foldermateriaal en persberichten ook de laatste jaren stelselmatig vermeld dat Slagharen "het tweede pretpark van Nederland" was, met ruim 1,6 miljoen bezoekers per jaar. In werkelijkheid kwamen er nog geen 1,1 miljoen gasten. "Hoe dat kan, weet ik niet", beweert Klar.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be