Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen loog over bezoekersaantallen: niet langer tweede pretpark van Nederland

29-03-2015, 08.19 uur

De voormalige directie van Attractiepark Slagharen heeft jarenlang gelogen over de bezoekersaantallen. Uit angst dat het pretpark negatief in het nieuws zou komen, werden stelselmatig honderdduizenden bezoekers per jaar verzonnen. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

In de periode 2009 tot en met 2014 communiceerde Slagharen bezoekersaantallen tussen de 1,4 en 1,7 miljoen. In werkelijkheid lagen de cijfers vaak een half miljoen lager. Looopings zette in 2011 al vraagtekens bij de gegevens.

Directeur Wouter Dekkers, sinds afgelopen najaar in dienst, wil niet ingaan op de cijfers die ten tijde van zijn voorgangster Angelique Klar zijn gecommuniceerd. Wel laat hij aan de krant weten dat Slagharen tegenwoordig "bijna 1,1 miljoen bezoekers per jaar" trekt. "Nu geven we in ieder geval volledige openheid." Hij benadrukt dat zijn doel niet is om de bezoekersaantallen te laten stijgen. "We willen liever een rustiger park met minder bezoekers, die wat meer geld uitgeven."

Alle ranglijsten over de best bezochte toeristische trekpleisters van Nederland kunnen door de onthulling de prullenbak in. Tot op heden presenteerde Slagharen zich als het "op één na best bezochte attractiepark van Nederland". Dat blijkt nu Duinrell te zijn, met gemiddeld ruim 1,3 miljoen bezoekers per jaar.

Recreatie-expert Hans van Leeuwen laat aan De Telegraaf weten niet verbaasd te zijn. "Voor veel pretparken waren de bezoekersaantallen jarenlang het enige marketinginstrument. Bij een gebrek aan investeringen kon men dan blijven benadrukken hoe succesvol het park was." De openheid van directeur Dekkers noemt hij "bewonderenswaardig".

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be