Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Dit wordt het thema van de nieuwe houten achtbaan in Plopsaland

23-03-2015, 20.46 uur

De nieuwe houten achtbaan in Plopsaland De Panne wordt aangekleed als een Zwitsers bergdorpje uit de animatieserie Heidi. Dat heeft directeur Steve Van den Kerkhof onthuld tegenover Looopings. Met de nieuwe ride hoopt het pretpark vooral meer bezoekers uit Frankrijk te kunnen trekken.

Onder Franse kinderen is de Studio 100-serie over het jonge weesmeisje Heidi namelijk ongekend populair, zegt Van den Kerkhof. "Het is ongelofelijk hoe het daar aanslaat. Minstens zo goed als Maya en Wickie. Ze kennen het allemaal. Voor ons als Plopsaland De Panne is Frankrijk toch een groeimarkt."

Officieel wil de Plopsa-baas de hardnekkige geruchten over de komst van een houten achtbaan nog niet bevestigen. Hij spreekt liever over een "grote outdoor attractie". Verschillende bronnen hebben echter aan Looopings gemeld dat het inderdaad om een 'woodie' van de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International gaat.

De baan zal niet voor iedereen zijn weggelegd: kinderen moeten een minimale lengte van 1.25 meter hebben om in te mogen stappen. De bouwaanvraag wordt verstuurd zodra de vergunning voor een nieuw prinsessenkasteel is verleend.Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be