Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlander bouwt grootste overdekte themapark ter wereld

19-03-2015, 12.36 uur

Een Nederlander heeft een flinke vinger in de pap bij de bouw van het grootste overdekte themapark ter wereld. Patrick van de Sanden (37) werkt als attractiemanager voor IMG Worlds of Adventure in de woestijn bij Dubai.

De Tilburger is verantwoordelijk voor de bouw van vijf rides, waaronder twee darkrides. Hij omschrijft het project als "Disneyland, maar dan met een dak erop". Er komen vier grote themagebieden met onder andere de stripkarakters van Marvel en de tekenfilmfiguren van Cartoon Network.

Van de Sanden ging al in 2013 aan de slag in Dubai, vertelt hij vandaag in een interview met het Brabants Dagblad. Via een sollicitatiegesprek op Skype kreeg hij te horen dat het pretpark snel zou openen. Maar bij aankomst in Dubai bleek dat de bouw van het complex van 140.000 vierkante meter toen nog moest beginnen.

De Brabander deed ervaring op als coördinator in de Efteling, waar hij onder meer werkte aan houten achtbaan Joris en de Draak (2010). Die kennis brengt hij nu in de praktijk in Dubai. "Ik onderhoud contacten met attractiebouwers en houd ook een vinger aan de pols bij bedrijven die zorg dragen voor special effects."

Wanneer het attractiepark opengaat, is nog niet bekend. Van de Sanden zal dat in ieder geval niet meer meemaken. Hij gaat een andere baan zoeken, omdat het werk in Dubai lastig te combineren is met zijn relatie.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be