Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Terugblikken op 365 dagen Baron 1898: aankondiging Efteling-achtbaan precies een jaar geleden

18-04-2015, 22.23 uurBeeld: Eftelwesley

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de Efteling de pretparkwereld wist op te schudden met de aankondiging van een nieuwe mega-achtbaan. Op 18 april 2014 bracht men de wereld in dat er een grote dive coaster gebouwd zou gaan worden. Intussen weten we dat die Baron 1898 gaat heten.

De allereerste onthulling was een shock voor veel liefhebbers, die nooit hadden verwacht dat een sprookjespark voor zo'n spectaculaire achtbaan zou kiezen. Zeker niet nadat directeur Fons Jurgens meermaals verteld had dat de Efteling zou gaan "consolideren". Dive coaster Baron 1898 is de eerste achtbaan van de gerenommeerde fabrikant Bolliger & Mabillard in de Benelux.

Het huidige bouwterrein, waar inmiddels alle stukken achtbaanstaal op hun plek staan, lag er toen nog bij als een vredig bospaadje. De nieuwtjes volgden zich na de eerste onthulling snel op. Al twee dagen later kon Looopings melden waar de attractie gebouwd zou worden: tussen De Vliegende Hollander en de bootjes van de Gondoletta. Later die maand volgde het thema: een ouderwetse Nederlandse mijn.

Pas op 4 augustus vorig jaar begonnen de eerste voorbereidende werkzaamheden. In de eerste weken werden meteen enorm veel bomen gekapt, tot de bouw in de tweede week van september écht losbarstte met het graven van een metersdiepe tunnel. Als Baron 1898 over een tijdje opengaat, heeft de bouw in totaal zo'n tien maanden geduurd.

Intussen is het grootste deel van de informatie over de nieuwe dive coaster gepubliceerd of uitgelekt. Slechts enkele zaken heeft de Efteling nog geheim weten te houden, zoals het uiterlijk van de treinen, de precieze invulling van de twee voorshows en de openingsdatum van de trekpleister. Ook de soundtrack die in en om de attractie te horen zal zijn, is nog onbekend. Het is afwachten wanneer ook de overgebleven weetjes wereldkundig worden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be