Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bang aangelegd? Nieuwe achtbaan Efteling krijgt uitgang voor angsthazen

17-03-2015, 00.11 uur

Niet het lef om in de Efteling-achtbaan Baron 1898 te stappen, maar wel razend benieuwd wat er in het stationsgebouw te zien is? Geen nood. De nieuwe dive coaster krijgt een speciale uitgang voor bangeriken.

Dat hebben insiders bevestigd aan Looopings. De zogenaamde 'chicken exit' biedt angsthazen de mogelijkheid om na het wandelen door de wachtruimtes en het zien van de twee voorshows naar buiten te lopen. Ze hoeven dan niet plaats nemen in de achtbaantreinen die 37,5 meter de diepte in duiken en twee keer over de kop gaan.

In de wachtrij van Baron 1898 wordt het verhaal achter de attractie uitgebeeld door middel van special effects en een levensechte robot van het hoofdpersonage, mijnbaron Gustave Hooghmoed. Bezoekers wandelen door het kleedlokaal, het inpriklokaal en het loonlokaal van een mijncomplex. Gustave vraagt zijn 'mijnwerkers' om af te dalen in de diepe schacht, op zoek naar goud.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling rekening houdt met bevreesde bezoekers: ook de nabijgelegen Vliegende Hollander heeft een 'chicken exit'. In de opstaphaven staan speciale poortjes voor personen die na de wachtrij liever afhaken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be