Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn heeft geen vergunning voor zeeleeuwenshow

11-03-2015, 15.00 uur

De nieuwe zeeleeuwenshow in Avonturenpark Hellendoorn is dit jaar korter te zien dan eigenlijk de bedoeling was. Omdat het pretpark niet beschikt over een dierentuinvergunning, mag de voorstelling niet worden opgevoerd zodra een wet in werking treedt die shows met wilde dieren verbiedt.

Die wet gaat in op 15 september. Eigenlijk was het plan om de zeeleeuwenshow twee jaar naar Hellendoorn te halen. "Toen wij het contract afsloten voor deze show, wisten we nog niet dat deze wet er zou komen", zegt directrice Lyan van den Bosch. Op 14 september valt daarom al het doek voor het dierenspektakel.

De wetgeving was voor Hellendoorn geen reden om de show helemaal te annuleren, ook al hebben veel Nederlanders bezwaren tegen wilde dieren die kunstjes doen. "Tja, je kunt er verschillend over oordelen", vertelt de directrice in gesprek met dagblad Tubantia. Volgens haar is de voorstelling "educatief bedoeld".

Critici zijn daar niet van onder de indruk. "Ze kunnen een verblijf nooit zo mooi en natuurlijk maken als bijvoorbeeld een dierentuin", reageert Leonie Vestering van Wilde Dieren de Tent Uit. De vereniging is fel tegenstander van de show in Hellendoorn, die naast zeeleeuwen ook pinguïns zal bevatten.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be