Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland wil meer evenementen, omwonenden maken bezwaar

07-03-2015, 15.55 uur

Buurtbewoners van Walibi Holland protesteren tegen een nieuwe evenementenvergunning. Daarin staat dat het attractiepark op 42 dagen per jaar luidruchtige festivals en andere activiteiten mag organiseren, in plaats van de huidige vijftien dagen.

De klagende omwonenden zijn woonachtig op een nabijgelegen bungalowpark in Biddinghuizen en in Nunspeet. Ze vrezen voor meer geluidsoverlast, meldt Omroep Flevoland. Ook de gemeenten Nunspeet en Elburg hebben officieel bezwaar gemaakt. Binnen zes weken doet de bestuursrechter in Utrecht uitspraak.

Walibi houdt zelf vol dat de nieuwe regeling juist een verbetering is voor de buren, omdat er een geluidsnorm voor bastonen in is opgenomen. Het pretpark verdient flink aan populaire evenementen als Lowlands, Defqon.1, Out of Control en de christelijke conferentie Opwekking. Dit jaar komt daar het V-land Festival bij.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be