Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Uitbreidingsplannen Efteling: nieuw stuk grond achter Vogel Rok

06-03-2015, 16.05 uur

De Efteling heeft ambitieuze uitbreidingsplannen. Het is de bedoeling dat het stuk grond tussen het Efteling Hotel en de Python, achter Vogel Rok, over enkele jaren bij het attractiepark getrokken wordt. De weg die daar nu loopt zal dan verdwijnen.

Het liefst zou de Efteling zien dat het gebied door de gemeente Loon op Zand wordt aangeduid als "ontwikkelingsgebied intensieve recreatie". De gemeente is onlangs over het plan geïnformeerd in een reactie op de nieuwe structuurvisie tot 2030.

Een deel van de gemeenteraad in het dorp maakt zich zorgen over de expansiedrift van het pretpark, schrijft het Brabants Dagblad vandaag. Tijdens een raadsvergadering vroegen verschillende raadsleden zich gisteravond af wat het verdwijnen van de weg betekent voor landbouwverkeer en de bereikbaarheid van de Loonse en Drunense Duinen.

Op donderdagavond 26 maart worden de plannen toegelicht. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat de Efteling van plan is om een groot kantoorpand aan de andere kant van de straat over te nemen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be