Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe achtbaan Efteling bereikt allerhoogste punt

03-03-2015, 15.31 uurBeeld: Jeroen Schulz

Hoger dan dit wordt-ie niet. Zo'n zeven maanden na de start van de bouw is het allerhoogste punt van Efteling-achtbaan Baron 1898 bereikt. Zojuist ging de top van de liftheuvel de lucht in. Die wordt op ongeveer dertig meter hoogte bevestigd.

Passagiers hangen hier straks een paar seconden stil terwijl ze met angst en beven naar beneden staren. Daarna volgt het spectaculairste gedeelte van de dive coaster: de vrije val van 37,5 meter in een diepe tunnel gevuld met rook. De lift is nog niet helemaal af: er missen nog verschillende kleine decoraties en een gigantisch wiel dat zal draaien als een treintje omhoog wordt getakeld.

Een handjevol Efteling-fans was vanmiddag getuige van de bijzondere mijlpaal, die morgen gevierd zal worden door betrokken Efteling-medewerkers en bouwvakkers. Afgelopen week werd al het diepste punt van de baan bereikt. Morgen volgen de stalen bogen die de steunpilaren verbinden met de liftconstructie.







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be