Efteling

'Medewerkers Efteling zijn een apart volkje'

27-02-2015, 07:33 uur | Reacties

Medewerkers van de Efteling behoren tot een apart soort mensen. Ze zijn altijd onverklaarbaar vriendelijk en ze blijven altijd rustig. Dat schrijft columniste Aaf Brandt Corstius (39) vandaag in de Volkskrant.

Na drie dagen Efteling met haar gezin brengt ze in de krant een ode aan de Efteling-medewerker. "Ik weet niet waar de Efteling-medewerkers worden gevonden, of eigenlijk zou ik moeten zeggen: geheadhunt", aldus Aaf. "Het zijn er heel veel, en ze zijn allemaal even lief."


ZIE OOK: Bezoekers Efteling krijgen middelvinger

De columniste kon haar ogen niet geloven toen ze zag dat alle personeelsleden glimlachend aan het werk waren, ondanks dat ze de hele dag hetzelfde moeten doen en lastiggevallen worden door irritante bezoekers. Als voorbeeld noemt ze werknemers die bezorgde moeders geruststellen, kleurpotloden uitdelen aan kleine kinderen en grapjes maken over poffertjes.

"Bij alles wat ik vanaf nu in mijn leven doe, vraag ik mij af: wat zou een Efteling-medewerker doen?", belooft Aaf. "De Efteling-medewerker zou rustig blijven, adequaat handelen en bovenal: vriendelijk zijn."

ZIE OOK: Volkskrant-columniste verbaasd over coronamaatregelen na bezoek aan Tikibad

Reacties