Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kolmården

Boze buren steken stokje voor spectaculaire houten achtbaan

27-02-2015, 23.15 uur

Zweedse achtbaanliefhebbers die zich verheugden op een krankzinnige nieuwe houten achtbaan, hebben waarschijnlijk te vroeg gejuicht. De bouwvergunning van een spectaculaire rollercoaster in het Zweedse pretpark Kolmården is plotseling ingetrokken.

Buurtbewoners ontdekten dat het beoogde stuk grond volgens het bestemmingsplan een dierenverblijf zou moeten worden. Om die reden blijkt een eerder verleende vergunning ineens ongeldig. Volgens ambtenaren van de provincie heeft de 'woodie' een te grote impact op het milieu. Voorlopig is het project opgeschort.

Plannen voor de achtbaan met de onheilspellende naam Wildfire zagen er veelbelovend uit. Zo was het de bedoeling dat de baan 57 meter hoog en 1.300 meter lang werd, met een topsnelheid van 113 kilometer per uur. Bovendien zou de coaster drie keer over de kop gaan, vrij uniek voor een houten achtbaan.



Meer Kolmården
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be