Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Uren wachten voor nieuwe achtbaan Efteling? Twijfels over capaciteit Baron 1898

22-02-2015, 09.10 uur

De kans is groot dat we komende zomer heel veel geduld moeten hebben voor een ritje in Efteling-achtbaan Baron 1898. Vanwege de relatief lage capaciteit rijst de wachttijd voor de nieuwe attractie waarschijnlijk de pan uit.

Per uur kunnen een kleine duizend waaghalzen gebruikmaken van de dive coaster. Dat aantal ligt een stuk lager dan bij het gros van andere populaire Efteling-attracties. Zo heeft De Vliegende Hollander een theoretische capaciteit van 1900 personen per uur. In houten achtbaan Joris en de Draak kunnen in hetzelfde tijdsbestek 1750 mensen instappen.

Topattracties Droomvlucht en Fata Morgana verwelkomen elk uur respectievelijk 1800 en 1700 bezoekers. Ook de Python en Vogel Rok doen het met 1400 en 1600 man per uur een stuk beter dan de Baron.

Fans van de Efteling zetten hun vraagtekens bij de specificaties van de nieuwe achtbaan. Op internetfora wordt hevig gediscussieerd over de vraag of de tegenvallende capaciteit wel voldoende is voor een pretpark dat wil groeien naar vijf miljoen bezoekers op jaarbasis.

De Efteling gaat in ieder geval haar best doen om de capaciteit zo veel mogelijk te benutten. Zo komen er twee extra wachtrijen voor 'single riders', om lege plekken op te vullen, en durfals die per se vooraan willen zitten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be