Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
De Pier

Plan voor groot reuzenrad bij ingang Scheveningse Pier

18-02-2015, 08.02 uur

Een ontzagwekkende kermisattractie moet de Pier in Scheveningen weer op de kaart zetten. Bij de entree van het verwaarloosde Haagse icoon komt binnenkort een enorm reuzenrad te staan, naar Amerikaans voorbeeld.

Het permanente rad met gesloten gondels zou maar liefst 42 meter hoog worden, vijftien meter hoger dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Een wethouder heeft echter aan de nieuwe eigenaren van de Pier beloofd dat hij de ambitieuze plannen een kans gaat geven, meldt De Telegraaf.

De Pier werd in oktober 2013 noodgedwongen gesloten vanwege achterstallig onderhoud. Nieuwe eigenaren willen het markante complex zo snel mogelijk weer openstellen. Ze hopen dat het bouwwerk een levendige horeca-, winkel- en entertainmenthotspot kan worden waar altijd wat te doen is.

Meer De Pier
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be