Efteling

Efteling toont verloop van achtbaan Baron 1898: twee keer over de kop

19-02-2015, 13.34 uur | Reacties

Onder het toeziend oog van een groepje journalisten heeft de Efteling zojuist het baanverloop van de nieuwe dive coaster Baron 1898 uit de doeken gedaan. Tijdens een persbijeenkomst toonde de Efteling voor het eerst een ontwerp van de volledige achtbaan.

Ook werden een simulatiefilmpje en een grote maquette onthuld. Zoals Looopings eerder aankondigde gaat de spectaculaire coaster twee keer over de kop. Na de vrije val van 37,5 meter, met een topsnelheid van 90 kilometer per uur, volgen een Immelmann (halve looping met halve kurkentrekker), een zero G-roll (uitgestrekte kurkentrekker), een scherpe horizontale spiraal en een heuveltje.


ZIE OOK: Nog één nachtje slapen: morgen duidelijkheid over baanverloop van dive coaster EftelingDaarna keren de karretjes weer terug naar het station. De baan wordt 501 meter lang. Een ritje duurt in totaal twee minuten en tien seconden. Er rijden drie treinen. Per uur kunnen ongeveer duizend bezoekers gebruikmaken van de attractie.

Een openingsdatum is officieel nog niet bekend, maar insiders verwachten dat Baron 1898 eind juni kan gaan draaien. De bouwwerkzaamheden liggen op schema. Het hoogste punt van de liftconstructie wordt waarschijnlijk op 2 of 3 maart bereikt.ZIE OOK: Wat komt er na de vrije val? Volledig ritverloop van Efteling-achtbaan Baron 1898 bekend

Reacties