Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Parijs verliest megareuzenrad: kermisexploitant haalt beroemde attractie naar België

14-02-2015, 17.37 uur

De skyline van Parijs ziet er binnenkort heel anders uit. Een Belgische kermisexploitant heeft 3,5 miljoen euro betaald om het beroemde Roue de Paris over te nemen, het grootste transportabele reuzenrad van Europa. Op 1 maart begint de afbraak.

Daarna verhuist het 53 meter hoge reuzenrad naar België. Nieuwe eigenaar René Bufkens heeft grootse plannen met de attractie: hij wil ermee naar alle grote Belgische steden reizen. "Niet om ermee op kermissen te staan. Het is de bedoeling om telkens zo'n twee maanden het rad te laten staan als toeristische attractie."

Opbouwen en afbreken duurt telkens twee dagen. De kermisman heeft alvast zes personeelsleden naar Parijs gestuurd om de techniek van het gevaarte onder de knie te krijgen. Het Roue de Paris werd eind vorige eeuw gebouwd ter gelegenheid van de millenniumviering in de Franse hoofdstad.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be