Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Attracties Toverland krijgen Duitse namen

09-02-2015, 16.07 uur

Niet alleen de nieuwe bobsleebaan van Toverland krijgt een Duitse naam. Ook bestaande attracties moeten eraan geloven. De namen van drie omliggende rides worden aangepast om ervoor te zorgen dat ze bij een nieuw Oostenrijks themadeel passen.

Twist & Turn, een dertien meter hoog tollend reuzenrad, gaat voortaan door het leven als Wirbelbaum. Een oude draaimolen die richting het nieuwe gebied verplaatst wordt, krijgt de naam Karussell. De naamswijziging van Villa Fiasco is subtieler: de naam van het funhouse wordt voortaan als Villa Fiasko geschreven.

Inclusief de nieuwe bobbaan Maximus' Blitz Bahn komt het totale aantal attracties met een Duitse titel daarmee op vier stuks. Circa 15 procent van de Toverland-bezoekers komt uit Duitsland. Een entertainmentmanager liet vorig jaar nog doorschemeren dat men ook overweegt om shows voortaan in het Duits op te voeren.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be