Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Nieuwe toeristische attractie in Amsterdam: gigantische panorama-vliegsimulator

08-02-2015, 17.12 uur

Over een paar maanden begint de bouw van een bijzondere toeristische trekpleister in Amsterdam: 'This is Holland'. Vlakbij filmmuseum Eye verrijst een enorme panorama-vliegsimulator waarin bezoekers het gevoel krijgen over Nederland te vliegen.

Ze hangen in bewegende gondels boven een immens groot projectiescherm waarop alle hoogtepunten uit het heden en verleden van ons land de revue passeren. De initiatiefnemers, die ook achter het nieuwe attractiepark Yumble in Roermond zitten, omschrijven het concept als "een interactieve en educatieve attractie van internationale allure".

De paraglidersimulatie wordt geleverd door de Limburgse attractiebouwer Vekoma, in samenwerking met de Taiwanese firma Brogent Technologies. Het principe is gebaseerd op de beroemde Disney-ride Soarin' Over California in Disney California Adventure en Epcot (Florida). Uniek aan de Nederlandse versie is de toevoeging van een interactieve voorshow.

De officiële opening van This is Holland staat vooralsnog gepland voor augustus 2016. Het is de bedoeling dat later elders in Europa ook buitenlandse versies volgen, waaronder This is UK, This is France en This is Germany.



Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be