Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Nieuw zwembad Slagharen krijgt tien glijbanen en megabubbelbad

05-02-2015, 06.59 uur

Verschillende baden, tien glijbanen met een totale lengte van 546 meter, rotspartijen, watervallen, waterspeeltoestellen en een gigantisch bubbelbad voor maar liefst zeventig personen. Dat worden de belangrijkste onderdelen van het nieuwe waterpark in Attractiepark Slagharen.

Directeur Wouter Dekkers doet de plannen vandaag uit de doeken in een interview met dagblad de Stentor. De kosten van het bad: bijna 6 miljoen euro. Sommige slides krijgen interactieve 3D-animaties en geluids- en lichteffecten. Daarnaast omvat de langste glijbaan, de MexiCone van bijna 120 meter, twee spectaculaire trechtervormige glijbakken. Begin mei is de opening.

Het huidige plan wijkt behoorlijk af van tekeningen die eerder door ex-directrice Angelique Klar werden gepresenteerd, geeft Wouter toe. Eigenlijk was het de bedoeling om slechts twee glijbanen te bestellen.

In een interview vertelt hij: "De invulling van dat plan klopte gewoon niet. Toen ik de tekeningen bekeek, zag ik nauwelijks een druppel water, waren er twee restaurants gepland en waren de looproute en het kassasysteem niet in orde. Ik heb snel nieuwe tekeningen laten maken."

Met een oppervlakte van 5.200 vierkante meter wordt het complex een van de grootste waterparken van ons land. Het zwembad, dat dagelijks tot 21.00 uur geopend is, gaat Aqua Mexicana heten. Die naam won het in een online enquête van Aqua Splash en Mexican Splash. Een kaartje voor dagbezoekers kost 7 euro per persoon. Vakantiegasten mogen gratis naar binnen.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be