Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Sprookjeshof

Sprookjeshof gered: Friese attractiehandelaar neemt Drents pretpark over

30-01-2015, 19.29 uur

De Friese attractiehandelaar Tjebbe Haringa wordt de nieuwe eigenaar van Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren. Hij gaat per 1 februari de scepter zwaaien over het Drentse familiepark, dat al geruime tijd te koop stond. Vaste krachten kunnen in dienst blijven.

Tjebbe komt uit de pretparkwereld. Hij bemiddelt bij het verkopen van attracties en exploiteert een groot reuzenrad in Helsinki. Aan Dagblad van het Noorden vertelt hij: "Ik heb al wel wat ideetjes om aan Sprookjeshof toe te voegen. Daar gaan we de komende tijd naar kijken."

Volgens de ondernemende Fries is Sprookjeshof "een gezonde onderneming". "En ik vind het ook gewoon zonde als zoiets zou verdwijnen. Het ziet er netjes uit, gedetailleerd en je kunt zien dat het bedrijf met liefde is opgebouwd."

Het pretpark stond te koop omdat voormalig eigenaar Albert Tolner de regelzucht van overheden en instanties zat was. De druppel die de emmer deed overlopen was een conflict over de trapleuning bij een glijbaan. Zonder nieuwe eigenaar zou het park definitief sluiten.

Meer Speelpark Sprookjeshof
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be