De Sprookjeshof

Sprookjeshof gered: Friese attractiehandelaar neemt Drents pretpark over

30-01-2015, 19:29 uur | Reacties

De Friese attractiehandelaar Tjebbe Haringa wordt de nieuwe eigenaar van De Sprookjeshof in Zuidlaren. Hij gaat per 1 februari de scepter zwaaien over het Drentse familiepark, dat al geruime tijd te koop stond. Vaste krachten kunnen in dienst blijven.

Tjebbe komt uit de pretparkwereld. Hij bemiddelt bij het verkopen van attracties en exploiteert een groot reuzenrad in Helsinki. Aan Dagblad van het Noorden vertelt hij: "Ik heb al wel wat ideetjes om aan het Sprookjeshof toe te voegen. Daar gaan we de komende tijd naar kijken."


ZIE OOK: Gezeur over glijbaan wordt Nederlands pretpark fataal

Volgens de ondernemende Fries is De Sprookjeshof "een gezonde onderneming". "En ik vind het ook gewoon zonde als zoiets zou verdwijnen. Het ziet er netjes uit, gedetailleerd en je kunt zien dat het bedrijf met liefde is opgebouwd."

Het pretpark stond te koop omdat voormalig eigenaar Albert Tolner de regelzucht van overheden en instanties zat was. De druppel die de emmer deed overlopen was een conflict over de trapleuning bij een glijbaan. Zonder nieuwe eigenaar zou het park definitief sluiten.

Reacties