Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

'Beste pretpark ter wereld' gebruikt vijftig drones voor avondspektakel

24-01-2015, 08.54 uur

Het Franse pretpark Puy du Fou gaat drones inzetten als een attractie. Vijftig onbemande vliegtuigjes worden onderdeel van een grote avondshow die 's zomers in het park te zien is. Het hele project vergt een investering van ruim 2 miljoen euro.

De voorstelling La Cinéscénie was altijd al een gigantisch over-de-top spektakel, met 1200 acteurs en dansers op een podium van 230 vierkante meter. Vanaf april komen daar ook vijftig drones bij, die onder meer enorme kaarsen zullen dragen.

Daarvoor werd het Belgische bedrijf ACT Lighting Design ingeschakeld. "We willen de grootste vliegende kroonluchter ter wereld realiseren", zegt parkdirecteur Nicolas de Villiers. "Het is een vreselijk complex proces. De drones vliegen volledig automatisch en hebben een eigen brein dat zelf beslissingen neemt als bijvoorbeeld de motor of de batterij uitvalt."

De machientjes kunnen drie kilo dragen en zijn bestand tegen regen en wind. Ze kunnen bovendien ook opstijgen vanaf het water, beweert de directie. Puy du Fou werd onlangs nog uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld.

Meer Puy du Fou
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be