Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris was voorbereid op rel over alcohol

23-01-2015, 14.03 uur

Bezoekers van Disneyland Paris waren woedend toen bij de opening in 1992 bleek dat er nergens alcohol te verkrijgen was. Na protesten ging Disney alsnog overstag, zo leek het destijds. Nu blijkt dat men de massale commotie gewoon had zien aankomen.

Dat onthult Disney-legende Tony Baxter in een interview met The Season Pass Podcast. "Het is een mythe dat we niet van plan waren om alcohol te schenken in Disneyland Paris", vertelt hij. "Alle restaurants hadden aansluitingen voor biertaps en er waren ruimtes om wijnflessen op te slaan."

Toen bezoekers in opstand kwamen, kon de marketingafdeling de plotselinge ommezwaai in het beleid uitleggen als een tegemoetkoming. "We waren gewoon benieuwd hoe lang we zonder konden." Walt Disney was zelf een fel tegenstander van het verkopen van alcoholische versnaperingen in zijn park. In het Magic Kingdom in Florida werd pas in 2012 voor het eerst alcohol geschonken.

Tony Baxter noemt het alcoholdebacle niet het grootste probleem bij de opening van het park, dat toen nog Euro Disney heette. "We hadden last van de recessie en van een enorme cultuurbarrière." Dat zorgde meteen voor een miljoenenverlies.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be