Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Roep om verbod op 'gevaarlijke en irritante' selfiesticks in Disneyland

18-01-2015, 21.34 uur

Fans van Disneyland Paris maken zich kwaad om bezoekers met zogeheten selfiesticks. Ze willen dat de lange uitschuifbare stokken, die gebruikt worden voor het maken van gefotografeerde zelfportretten, zo snel mogelijk verboden worden voordat er gewonden vallen of attracties beschadigd raken.

Een video waarin opvarenden in It's a Small World met twee selfiesticks zitten te zwaaien, is in een dag tijd vele duizenden keren bekeken. De stokken vliegen rakelings langs decorstukken en langs andere passagiers. "Dit is dom en levensgevaarlijk", is een veelzeggende reactie onder het filmpje.

"Het is een kwestie van tijd voor het fout gaat." Anderen wijzen op de overlast die de sticks veroorzaken voor andere bezoekers. "Een ritje wordt flink verpest als degene naast je met zo'n stok door de lucht slingert." Eén van de fans suggereert om omroepteksten aan te laten passen. "Roep voortaan om: hou armen, benen én alle camera-apparatuur binnenboord."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be