CanevaWorld Resort

Hoe veilig is deze achtbaan? Italiaans pretparkje koopt afgekeurde rollercoaster

19-01-2015, 14:46 uur | Reacties

Het Italiaanse pretparkje Movieland wil zichzelf voor eens en voor altijd op de kaart zetten met een spectaculaire hangende achtbaan. Maar de tweedehands rollercoaster is niet onomstreden: in Amerika werd de baan afgekeurd en afgebroken na een onverklaarbaar ongeluk.

De 'inverted loop shuttle coaster' stond vanaf 1999 in Six Flags America (Maryland). In oktober 2007 kwam een trein tijdens een storing vast te staan op een van de twee liften. Toen na veertig minuten een evacuatiepoging in gang werd gezet, kwamen de karretjes echter plotseling weer in beweging.


ZIE OOK: 'Nieuwe boomerangachtbaan moet worden afgebroken'

Daarbij brak een pijpleiding, waardoor passagiers hete vloeistoffen in hun gezicht gespoten kregen. Er vielen twaalf gewonden. Autoriteiten stelden meteen een onderzoek in naar de oorzaak van het bizarre incident. Omdat controleurs de oorzaak niet konden vinden, werd besloten om de baan af te keuren.

Six Flags verkocht de dubieuze attractie vervolgens aan de Italianen, die hem komend voorjaar willen openen onder de naam 'Diabolik'. In plaats van oranje met groen is de coaster inmiddels blauw. Volgens Movieland mankeert de ride niets.Reacties