Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse fabrikant schiet Chileens pretpark te hulp na achtbaanongeluk

12-01-2015, 18.48 uur

De Nederlandse attractiebouwer Vekoma heeft een monteur richting het Chileense pretpark Fantasialandia gestuurd. Daar brak afgelopen zaterdag een karretje van een boomerang coaster af.

De technicus gaat proberen te achterhalen hoe het ongeluk kon gebeuren. De Limburgse fabrikant is naar eigen zeggen niet verantwoordelijk voor het incident. "De baan is in 1996 door het oude gefailleerde Vekoma International gebouwd en niet door het huidige Vekoma Rides Manufacturing", aldus een woordvoerster. "Bovendien weten we niet wat er de afgelopen twintig jaar met de baan gebeurd is."

Bij het ongeval vielen 22 gewonden. De slachtoffers hadden onder meer last van verstuikingen, kneuzingen en whiplashes. Een operator kon erger voorkomen door op tijd de noodstop in te drukken. Het losgebroken karretje belandde in het station, de rest van de trein werd met een harde klap stilgezet op een lift.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be