Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling had oogje op Duitse kermisachtbaan

11-01-2015, 09.23 uur

Een ordinaire kermisachtbaan in de Efteling: anno 2015 valt het niet meer voor te stellen, maar begin jaren negentig waren er nog zeer concrete plannen voor. Voormalig directeur Paul Beck zag het wel zitten om een spectaculaire rollercoaster van de Duitse kermis te plukken.

Die zou dan tijdelijk door de Efteling gehuurd worden, om in rustige jaren toch iets nieuws te kunnen presenteren aan de bezoekers. "We hadden er drie op het oog", vertelt oud-techniekchef Lex Lemmens in een documentaire. "We zijn bij diverse exploitanten op bezoek geweest."

De gigantische Olympia Looping, met maar liefst vijf loopings, maakte uiteindelijk de meeste kans op een plek in het sprookjespark. Eigenaar Rudolf Barth is zelfs een keer naar Kaatsheuvel gekomen om te zien waar zijn attractie zou komen te staan.

"Het klonk allemaal goed", aldus Lemmens. Toch liep het idee spaak vanwege de prijs. "We zeiden: voor dat geld kunnen we best een nieuwe kopen. En dat is toen gebeurd." De Efteling kocht vervolgens de houten achtbaan Pegasus. Een andere Duitse kermisattractie waar de Efteling interesse voor had, de Münchner Bahn, is later nog gehuurd door Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Mocht de huidige directie van de Efteling in een gekke bui toch weer interesse krijgen in de Olympia Looping: de attractie schijnt te koop te staan. Naar verluidt wil de exploitant binnenkort definitief van de indrukwekkende mobiele baan af.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be