Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Dit zijn de pretparkmascottes van de toekomst

09-01-2015, 19.45 uur

Vergeet Pardoes, Walibi en Rick de Kikker. De pretparkmascottes van de toekomst zijn hypermoderne, kleurrijke buitenaardse wezens met ruimtepakjes aan. Het clubje alien-achtige figuren wordt het gezicht van het nieuwe overdekte attractiepark Yumble in Roermond.

De poppetjes gaan door het leven als 'Yumblees'. "Binnenkort zie je ze hier én in Yumble in hun eigen avonturen", schrijft het park op Facebook. Tot nu toe heeft slechts een van de beesten een naam gekregen. Een turquoise monstertje heet 'Gazu'. Hij zou volgens een bijbehorende achtergrondverhaal een uitvinder zijn.

Overigens lijkt een van de Yumble-mascottes regelrecht gejat. Een nog naamloos vrouwelijk gedrocht heeft heel veel weg van het slakachtige chagrijnige monster Roz uit de Disney-Pixar-films Monsters, Inc. en Monsters University.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be