Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Sud-Ouest

Frans Walibi-park in de verkoop: Spanjaarden willen Walibi Sud-Ouest overnemen

06-01-2015, 16.33 uur

Pretpark Walibi Sud-Ouest (Zuidwest-Frankrijk) wordt waarschijnlijk overgenomen. De Franse onderneming Compagnie des Alpes is bezig om het park te verkopen aan de Spaans parkengroep Aspro, melden regionale media.

De ondernemingsraad van het park moet nog stemmen over de beslissing. Compagnie des Alpes is al langer bezig om kleinere attractieparken van de hand te doen. Onlangs werd het Dolfinarium in Harderwijk verkocht aan dezelfde firma. Aspro was al eigenaar van onder andere Linnaeushof in Bennebroek en Boudewijn Seapark in Brugge.

Het is nog onduidelijk of het park in Frankrijk wel Walibi mag blijven heten. Mogelijk moet er een naamswijziging plaatsvinden. Dat gebeurde eerder met Walibi Lorraine, dat sinds een verkoop in 2007 door het leven gaat als Walygator Parc. Er blijven verder drie Walibi-parken over: Walibi Rhône-Alpes (Zuidoost-Frankrijk), Walibi Belgium en Walibi Holland.

Walibi Sud-Ouest opende in 1992 als Walibi Aquitaine. In het park staan drie achtbanen: een boomerang coaster, een wilde muis en een keverbaantje voor kinderen. In 2012 ging de ingang in vlammen op.

Meer Walygator Sud-Ouest
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be