Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Vogel Rok in de problemen door pijnlijke remmen

02-01-2015, 18.06 uur

Achtbaan Vogel Rok in de Efteling kan tot nader order niet meer op volle capaciteit draaien. Door problemen met de remmen mogen voortaan slechts twee van de drie treinen tegelijkertijd op de baan staan.

In het instapstation van de overdekte rollercoaster is slechts plek voor twee treinen. Wanneer ook de derde trein wordt ingezet, moet die na de rit al vóór het station tot stilstand worden gebracht. Dat gebeurt met zo'n harde klap dat steeds meer bezoekers begonnen te klagen over pijn aan hun rug, schouders en hoofd.

Vooral kleine kinderen bleken de laatste tijd last te hebben van de ruwe remmen. Daarom blijft de derde trein sinds kort permanent in de remise staan, ongeacht de drukte. Een oplossing is er nog niet: het opnieuw afstellen van de remmen zorgt er niet voor dat de klap verdwijnt.

"Het probleem is veel complexer", vertellen insiders aan Looopings. "De Efteling weet zelf ook nog niet hoe dit verholpen kan worden." Mogelijk moet fabrikant Vekoma erbij gehaald worden om nieuwe remmen en bijbehorende sensoren in de baan te monteren.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be