Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Vogel Rok in de problemen door pijnlijke remmen

02-01-2015, 18.06 uur | Reacties

Achtbaan Vogel Rok in de Efteling kan tot nader order niet meer op volle capaciteit draaien. Door problemen met de remmen mogen voortaan slechts twee van de drie treinen tegelijkertijd op de baan staan.

In het instapstation van de overdekte rollercoaster is slechts plek voor twee treinen. Wanneer ook de derde trein wordt ingezet, moet die na de rit al vóór het station tot stilstand worden gebracht. Dat gebeurt met zo'n harde klap dat steeds meer bezoekers begonnen te klagen over pijn aan hun rug, schouders en hoofd.


ZIE OOK: Efteling-achtbaan Vogel Rok eindelijk weer op volle capaciteit

Vooral kleine kinderen bleken de laatste tijd last te hebben van de ruwe remmen. Daarom blijft de derde trein sinds kort permanent in de remise staan, ongeacht de drukte. Een oplossing is er nog niet: het opnieuw afstellen van de remmen zorgt er niet voor dat de klap verdwijnt.

"Het probleem is veel complexer", vertellen insiders aan Looopings. "De Efteling weet zelf ook nog niet hoe dit verholpen kan worden." Mogelijk moet fabrikant Vekoma erbij gehaald worden om nieuwe remmen en bijbehorende sensoren in de baan te monteren.

ZIE OOK: Efteling gaat Vogel Rok aanpassen: nieuwe effecten, verbeterde muziek en extra trein

Reacties