Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland zit Walibi op de hielen: weer meer bezoekers in 2014

02-01-2015, 14.06 uur

Het gaat niet lang meer duren voor Toverland populairder is dan Walibi Holland. Afgelopen jaar trok het Limburgse familiepark 8,4 procent meer bezoekers dan in 2013. In totaal passeerden 673.000 gasten de poort.

Volgens de Limburgers zijn de jaarlijkse stijgingen met name te danken aan succesvolle evenementen en de bouw van nieuwe attracties. Walibi Holland heeft over 2014 nog geen cijfers bekendgemaakt, maar het bezoekersaantal daalt al jaren. In 2013 noteerde men 770.000 bezoekers.

Toverland denkt dat de grens van 700.000 man dit jaar voor het eerst doorbroken wordt. Belangrijkste nieuwigheid in 2015 is een nieuwe bobsleebaan die een oud exemplaar zal vervangen.

Veel bezoekers zullen naar verwachting ook nog op de Magische Vallei afkomen, een themagebied uit 2013 met onder meer een wildwaterbaan en een spinning coaster. "Bij nieuwe attracties kun je doorgaans drie jaar lang een stijging in de bezoekersaantallen verwachten", zegt een woordvoerder.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be