Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kinderen zitten veertig minuten vast in zweefmolen, attractie wordt afgebroken

29-12-2014, 19.09 uur

De organisatie van een winterkermis in het Britse plaatsje Cardiff gaat de grote zweefmolen Sky Swing laten afbreken. Aanleiding zijn meerdere incidenten. Afgelopen zaterdag zaten acht kinderen op twintig meter hoogte vast in de kou.

Pas veertig minuten later werden de passagiers bevrijd. Het was de derde keer deze maand dat de attractie kapot ging. Een paar weken geleden kwam de Sky Swing in het nieuws toen de bakjes op tientallen meters hoogte tegen elkaar aan botsten. Twee dagen later viel de molen wederom stil. Problemen met de stroomtoevoer zouden de oorzaak zijn, in combinatie met de harde wind.

De bezoekers die zaterdag vast kwamen te zitten, kregen hun geld terug. "Het was een nachtmerrie", vertelt een vader die zijn 12-jarige dochtertje veertig minuten lang hulpeloos in de lucht zag bungelen. "Ze had het ijskoud en ze was erg bang."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be