Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling in de problemen door sneeuwval: pretpark grotendeels gesloten

27-12-2014, 11.33 uur | ReactiesFoto: Eric Rovers

Winterse omstandigheden zorgen voor grote problemen in de Efteling. Het attractiepark is vandaag slechts voor een klein deel geopend. Door de sneeuw zijn veel paden onbegaanbaar en kan een groot deel van de attracties niet draaien.

De poorten werden vanochtend pas om half twaalf geopend, een half uur later dan gewoonlijk. Een hoop paden zijn afgesloten, waaronder het hele Sprookjesbos. Daken van gebouwtjes dreigen in te storten. Ook de tent met de ijsbaan heeft veel schade opgelopen. Bezoekers worden opgevangen in het Efteling Theater.

In eerste instantie waren zes binnenattracties operationeel: PandaDroom, Villa Volta, Droomvlucht, de Stoomcarrousel, Vogel Rok en Carnaval Festival. Later ging ook Fata Morgana open. De watershow Aquanura is van 14.00 tot 18.30 uur elk half uur te zien.

Een woordvoerster raadt mensen die nog moeten vertrekken aan om op een andere dag te komen. Wie wel aanwezig is, mag vanaf half twee 's middags een vrijkaartje voor een volgend bezoek ophalen. Parkeren is gratis. Het pretpark gaat twee uur eerder dicht dan gepland: al om 18.00 uur.

Reacties