Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling in de problemen door sneeuwval: pretpark grotendeels gesloten

27-12-2014, 11.33 uurBeeld: Eric Rovers

Winterse omstandigheden zorgen voor grote problemen in de Efteling. Het attractiepark is vandaag slechts voor een klein deel geopend. Door de sneeuw zijn veel paden onbegaanbaar en kan een groot deel van de attracties niet draaien.

De poorten werden vanochtend pas om half twaalf geopend, een half uur later dan gewoonlijk. Een hoop paden zijn afgesloten, waaronder het hele Sprookjesbos. Daken van gebouwtjes dreigen in te storten. Ook de tent met de ijsbaan heeft veel schade opgelopen. Bezoekers worden opgevangen in het Efteling Theater.

In eerste instantie waren zes binnenattracties operationeel: PandaDroom, Villa Volta, Droomvlucht, de Stoomcarrousel, Vogel Rok en Carnaval Festival. Later ging ook Fata Morgana open. De watershow Aquanura is van 14.00 tot 18.30 uur elk half uur te zien.

Een woordvoerster raadt mensen die nog moeten vertrekken aan om op een andere dag te komen. Wie wel aanwezig is, mag vanaf half twee 's middags een vrijkaartje voor een volgend bezoek ophalen. Parkeren is gratis. Het pretpark gaat twee uur eerder dicht dan gepland: al om 18.00 uur.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be