Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Maarten van Rossem haat de Efteling: 'Het is iets verschrikkelijks'

26-12-2014, 21.53 uur

Weinig mensen hebben zo'n grote hekel aan de Efteling als Maarten van Rossem. De historicus blijkt het Kaatsheuvelse sprookjespark tot op het bot te haten. Dat liet hij op niet mis te verstane wijze weten tijdens een kerstuitzending van de tv-quiz De Slimste Mens.

"Ik vind de Efteling iets verschrikkelijks", klaagde de BN'er, die in de show optreedt als eenmansjury. "Ik begrijp er de charme niet van. Waarom zou je het leven nog onaangenamer maken dan het al is? Het hele idee dat je naar een park gaat om pret te hebben..."

Maarten kreeg met zijn onverbiddelijke opmerkingen de lachers op zijn hand. Hij moest wel toegeven dat hij al jaren niet meer in het attractiepark is geweest: voor het laatst dertig jaar geleden. "Mijn dochter wou in dat ding, de Python. En ik kan daar totaal niet tegen."

De uitzendingen van De Slimste Mens op NPO 2 worden doorgaans door ruim een miljoen Nederlanders bekeken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be