Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Spreepark

Verlaten pretpark in Berlijn heeft 14 miljoen euro nodig voor heropening

28-12-2014, 22.33 uur

Het verlaten Spreepark in Berlijn zou binnen enkele jaren weer operationeel kunnen zijn. Voor de langverwachte heropening van het iconische spookattractiepark is wel 14 miljoen euro nodig.

Dat zegt de lokale overheid, die bij de Europese Unie gaat aankloppen voor financiële hulp. Sinds afgelopen voorjaar is de Duitse hoofdstad eigenaar van de grond. Alleen voor het opruimen van het terrein is al 4 miljoen euro nodig. Verdere opknapwerkzaamheden kosten 10 miljoen.

Het veertien jaar geleden gesloten Spreepark werd beroemd dankzij het post-apocalyptische decor met overwoekerde achtbanen, waterbanen en andere attracties. Honderden nieuwsgierige toeristen nemen jaarlijks stiekem een kijkje op het afgesloten terrein.

Het park kent een bizarre geschiedenis. Na jaren van tegenvallende bezoekersaantallen werd Spreepark in 2001 failliet verklaard. Directeur Norbert Witte verscheepte een deel van de attracties naar Peru, waar hij een nieuw pretpark wilde openen. Dat mislukte. Vervolgens smokkelde de Duitser 180 kilo aan cocaïne terug naar zijn thuisland. Hij had de lading drugs verstopt in onderdelen van een attractie.

Plopsaland-eigenaar Studio 100 had een tijdje interesse om Spreepark over te nemen. Na gesteggel met de gemeente over vergunningen voor het bouwen van nieuwe attracties, haakten de Belgen af.

Meer Spreepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be