Efteling

Efteling laat weer bouwplannen nieuwe achtbaan slingeren

21-12-2014, 22.18 uur | Reacties

Nieuwe bouwtekeningen van de Efteling-achtbaan Baron 1898 zijn op wel heel knullige wijze in handen van Looopings gekomen. De documenten zaten in een plastic zak die in een vijvertje naast de bouwplaats dobberde.

De zak vol ontwerpen werd vanmiddag gevonden door twee fans. Hoe de papieren in het water terecht zijn gekomen, is niet duidelijk. De uitgelekte tekeningen onthullen onder meer de precieze indeling van het entreegebouw van de nieuwe attractie. Alle kamers in de wachtrij zijn vormgegeven als lokaaltjes in een mijncomplex.


ZIE OOK: Daar zijn ze: de eerste tekeningen van de dive coaster in de Efteling

Daardoor weten we nu dat bezoekers, die straks als mijnwerkers worden onthaald, binnenkomen in het kleedlokaal en doorlopen naar het inpriklokaal. Vervolgens betreden ze het loonlokaal. Het station van de achtbaan wordt op de tekeningen aangeduid als 'ophaalgebouw'. Als de rit begint, rijden treinen eerst door de machinekamer. De kettinglift begint in het ketelhuis.

Ook staat eindelijk zwart-op-wit wat we stiekem allang wisten, maar de Efteling nooit wilde bevestigen: de dive coaster wordt gefabriceerd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling ontzettend stuntelig omgaat met vertrouwelijke informatie over Baron 1898. In september lukte het een fan om bouwtekeningen van de achtbaan te fotograferen door de ruit van een bouwkeet. Een bouwvakker was vergeten om het rolluik dicht te doen.

ZIE OOK: Looopings onthult: wat gebeurt er in het stationsgebouw van Efteling-achtbaan Baron 1898?

Reacties