Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling laat weer bouwplannen nieuwe achtbaan slingeren

21-12-2014, 22.18 uur

Nieuwe bouwtekeningen van de Efteling-achtbaan Baron 1898 zijn op wel heel knullige wijze in handen van Looopings gekomen. De documenten zaten in een plastic zak die in een vijvertje naast de bouwplaats dobberde.

De zak vol ontwerpen werd vanmiddag gevonden door twee fans. Hoe de papieren in het water terecht zijn gekomen, is niet duidelijk. De uitgelekte tekeningen onthullen onder meer de precieze indeling van het entreegebouw van de nieuwe attractie. Alle kamers in de wachtrij zijn vormgegeven als lokaaltjes in een mijncomplex.

Daardoor weten we nu dat bezoekers, die straks als mijnwerkers worden onthaald, binnenkomen in het kleedlokaal en doorlopen naar het inpriklokaal. Vervolgens betreden ze het loonlokaal. Het station van de achtbaan wordt op de tekeningen aangeduid als 'ophaalgebouw'. Als de rit begint, rijden treinen eerst door de machinekamer. De kettinglift begint in het ketelhuis.

Ook staat eindelijk zwart-op-wit wat we stiekem allang wisten, maar de Efteling nooit wilde bevestigen: de dive coaster wordt gefabriceerd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.

Het is niet voor het eerst dat de Efteling ontzettend stuntelig omgaat met vertrouwelijke informatie over Baron 1898. In september lukte het een fan om bouwtekeningen van de achtbaan te fotograferen door de ruit van een bouwkeet. Een bouwvakker was vergeten om het rolluik dicht te doen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be