Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park noteert 1,3 miljoen bezoekers in 2014: hoogste aantal in tien jaar

21-12-2014, 14.33 uur

Movie Park Germany heeft dit jaar flink geprofiteerd van de komst van The Lost Temple. De nieuwe 4D-simulator zorgde voor de hoogste bezoekersaantallen in tien jaar tijd: 1,3 miljoen mensen brachten een bezoek aan het Duitse filmpretpark.

Dat er zijn 45.000 meer dan een jaar eerder. De laatste keer dat Movie Park zo veel bezoekers trok, was in 2004. Toen raakte het park de filmlicentie van Warner Brothers kwijt. Vervolgens moesten veel attracties noodgedwongen gesloten worden en zakten de bezoekersaantallen als een pudding in elkaar.

Naast The Lost Temple droeg ook het succesvolle Halloween Horror Fest bij aan de goede cijfers. Daar kwamen alleen al 200.000 personen op af.

Het is nu afwachten of Movie Park het resultaat kan behouden. In 2015 komt er geen nieuwe attractie bij. Directeur Wouter Dekkers, die wordt gezien als de belangrijkste aanjager van het succes, is afgelopen najaar vertrokken. Hij is nu in zijn eigen land bezig om Attractiepark Slagharen uit het slop te trekken.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be